Eerste Communie


In onze parochie Sint-Donatus Tielt-Winge gelden vaste dagen voor de eerste communievieringen:
- Groep Houwaart: sluit in 2023 aan bij Sint-Joris-Winge
- In Sint-Joris-Winge: Hemelvaartdag
- In O.L.V. Tielt: 3de zondag in meiPriester Paul en diaken Luc
in de eerste communieviering te Tielt
Data in 2023
Sint-Joris-Winge: donderdag 18 mei 2023 om 10:00 uur (Onze-Lieve-Heer Hemelvaart)
Onze-Lieve-Vrouw Tielt: zondag 21 mei 2023 om 10:00 uur

De catecheses in voorbereiding van de eerste communie worden in principe gegeven door de ouders zelf en ze zijn gekoppeld aan de zondagsvieringen.

De ouders worden hierin begeleid de contactpersoon voor de catechese mevrouw Annie Laeremans en diaken Luc Claeys. We maken daarbij gebruik van het boekje "Wat een geluk" - Op weg naar de eerste communie", uitgegeven door het Vlaams Bijbelgenootschap.


Een tweede boekje 'Met Jezus aan tafel in de eucharistie' is een handleiding bij de misviering, handig voor kinderen zowel als ouders.


Ook kinderen die nog niet gedoopt zijn, kunnen zich inschrijven voor de eerste communie. Ze worden dan gedoopt in één van de gezamenlijke eucharistievieringen tijdens het catechesetraject.

INFORMATIEVERGADERINGEN

In het najaar en als de coronaperikelen achterwege blijven starten we met de catechese in voorbereiding op het sacrament van de eerste communie.

Voor de eerste communie zijn de info-momenten op maandag 12 september in de OLV-kerk in Tielt en op dinsdag 13 september in de kerk in Sint-Joris-Winge, telkens om 19u30.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.