vrijdag 8 juli 2016

Op verkenning in Tielt-Winge


Beste mensen van Tielt-Winge,

Bedevaart van parochies Meensel
en Kiezegem naar Banneux
Op 1 september 2016 kom ik als diaken werken in de kerkgemeenschap van Tielt-Winge. Ondertussen probeer ik zowel links als rechts al kennis te maken met de verschillende gemeenschappen.

Op 23 mei mocht ik al mee met de bedevaarders van Meensel en Kiezegem naar Banneux waar we  o.l.v. priester Frans Van Aerschot een mooie dag meemaaktenViering St.-Martinus Tielt
Zaterdag 4 juni heb ik kennisgemaakt met de gemeenschap van Sint-Martinus Tielt n.a.v. de Openkerkendagen. Een hartelijke ontvangst en een stemmige viering voorgegaan door priester Jos Valvekens opgeluisterd door het koor van de parochie.

Doop van Wout Vica in O.L.V.-Tielt
Op 19 juni assisteerde ik priester Paul D'havé in de zondagsmis in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Tielt, waar we na de Eucharistieviering de kleine Wout door het doopsel in de christelijke geloofsgemeenschap opnamen.

Op de laatste dag van het schooljaar verzamelden de kinderen van de basisschool in de kerk van Sint-Joris-Winge om de Heer te danken voor al het goede dat ze mochten meemaken. Het Evangelie leerde hen af en toe met andere ogen naar de werkelijkheid te kijken. We wensen ze van harte een deugddoende vakantie.

In de parochie Sint-Denijs Houwaart komen de jonge gezinnen op de eerste zaterdag van de maand samen rond de tafel van de Heer. Dat wilden mijn vrouw en ik niet missen en dus vierden we samen met hen. Deugddoend  om te zien dat ook jongeren de weg van Jezus willen volgen.

Hoewel mijn opdracht pas start op 1 september ontmoet ik nu al veel jonge mensen die willen huwen of hun kindje willen laten dopen. Hetgeen hun het meest dierbaar is, dat leggen deze jonge mensen in de handen van de Heer en daarvoor willen ze bidden en danken. Dat stemt me hoopvol en vervult me met een grote blijdschap.

Wie weet ontmoeten we elkaar ergens in juli of augustus. Aarzel dan niet om me aan te spreken, want ik ken jullie nog niet allemaal.


Tot binnenkort!

Diaken Luc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.