maandag 3 oktober 2016

Jongeren voor de Heer

Artikel van Heidi Smekens op de blog van de vormselcatechese:

Missio in alle kleuren te Aarschot

Alleen blije gezichten aan 't Jongensschool gisteren! En ook wel nieuwsgierig naar wat ons te wachten stond... 
Met de hulp van heel wat ouders reden we richting parking station in Aarschot vanwaar we onze weg te voet verder zetten naar het Sancta Maria instituut alwaar de Missiodag zou starten. 

Nadat we onze droogvoeding hadden afgegeven bij de stand van Kommaraf vzw werden op het ritme van ons hart de 19 vormelingen die mee waren in twee groepen verdeeld om zo de werkwinkels te starten. 


Nadat we onze droge voeding hadden afgegeven bij de stand van Kommaraf vzw werden op het ritme van ons hart de 19 vormelingen die mee waren in twee groepen verdeeld om zo de werkwinkels te starten. De ene groep maakte kennis met de Chinese kalligrafie en leerden een panda tekenen. De andere groep maakte kennis met de beginselen van de Afrikaanse trommelcultuur. 
Twee totaal verschillende werkwinkels met toch dezelfde inhoud : ons hart openstellen voor andere culturen en hun "hobbycultuur". 
Bij de tweede werkwinkel  zagen de twee groepen elkaar weer, evenals de groep van Houwaart. We hadden afspraak in de Onze-Lieve-Vrouwekerk alwaar Monseigneur Lemmens (onze hulpbisschop) met ons kwam meevieren. Daarna werden onze wegen onder het goedziend oog van een fikse regenbui weer tijdelijk gescheiden om naar een derde werkwinkel te gaan. 
De ene groep maakte kennis met de Lourdesreizen, de andere met Sint-Damiaan en de Paters van de Heilige Harten. Ondertussen had iedereen best wel honger gekregen en zijn we afgezakt naar het Sint-Jozefcollege aan Bekaf om daar in de refter onze boterhammen op te eten, begeleid van een heerlijke tas soep.

Een gekke pater op het podum
Toen de hongerigen gespijsd en de dorstigen gelaafd waren, zijn we verder gegaan naar de sporthal van het Damiaaninstituut om daar samen te zingen. Die rare man op het podium bleek ook een pater te zijn!

De dag werd met zo'n 2000 vormelingen weer afgesloten op de speelplaats van het Sancta Maria instituut. We kregen met z'n allen de zegen van Felix Ajakaye.
Felix is de bisschop van Nigeria en gelijk ook daar sportverslaggever. Hij zag er erg hip uit in kostuum en petje terwijl hij handtekeningen uitdeelde.
Na de slotshow was het nog even wachten alvorens we de rijdende ouders weer konden gaan opwachten aan het station.
Het was een gezellige en deugddoende dag!
Aan de ouders die er voor gezorgd hebben dat we ter plekke geraakten en weer terug : BEDANKT!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.