vrijdag 1 december 2017

Hoe vieren jullie Advent?

Overal in het straatbeeld sluipt Kerstmis dichterbij. Dan weet je het, we zitten in de mooie tijd van de advent. Dus vroeg ik me af: hoe zouden de inwoners van Tielt-Winge de adventstijd beleven? Staat of hangt er nog een adventskrans bij jullie thuis? Is het huis versierd? Bereiden jullie je biddend voor op de komende Kersttijd? Ik ben benieuwd, je mag me het altijd vertellen of een foto sturen.
Korte Adventstijd
In de Kerk zullen we er natuurlijk aandacht aan besteden. Het is overigens een superkorte advent dit jaar. Het eerste weekend valt op 2 en 3 december en de laatste zondag valt meteen samen met Kerstavond nl. op zondag 24 december.
Kerk: niet alleen woorden, ook daden
Gezinsviering in Houwaart
Met de Kerk in Tielt-Winge trappen we de advent af met een gezinsviering op zaterdag 2 december om 18:00 uur in de Sint-Denijskerk van Houwaart. De gezinsvieringen staan open voor ALLE GEZINNEN van Tielt-Winge. De adventstijd is een bijzonder geschikt om met kinderen en jongeren naar de kerk te komen want er worden aangepaste liederen gezongen, de adventskaarsen worden aangestoken en we zetten ons in voor de adventsactie van de vzw Welzijnszorg - ‘Samen Tegen Armoede’. We bidden én vieren niet alleen, maar willen ons geloof ook in daden omzetten. Daarom drinken we na de mis samen een tas soep en met de vrije bijdrage ervoor, hopen we wat geld in te zamelen voor projecten van armoedebestrijding.
Bijschrift toevoegenKerk: niet alleen vieren, ook verkondigen
Gratis kerstaffiche
Op zondag 3 december vieren we in de Sint-Mattheüskerk van Meensel en in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Tielt de 1ste zondag van de advent met een aangepaste liturgie en gezangen. De Kerk in Tielt-Winge zal ook deelnemen aan de 2 Kerstmarkten die plaatsvinden in onze Hagelandse gemeente. We willen daarmee het christelijke karakter van het Kerstfeest in de kijker zetten en onze medeburgers uitnodigen om het Kerstfeest ook in één van de kerken mee te vieren. We delen kerstaffiches uit om op te hangen aan een buitenraam, we wensen iedereen een zalige adventstijd en kerstfeest en nodigen ook uit voor een adventsbezinning in de Sint-Martinuskerk op donderdag 7 december om 20.00 uur.Kerk: gemeenschap vormen én herbronnen
Voor deze adventsbezinning hebben we een bijzondere gast: Mgr. Albert Vanbuel, een bisschop-op-koor van Tielt zingen we enkele mooie adventsliederen en we bidden het avondgebed op de vooravond van het feest van Maria Onbevlekte Ontvangenis. Nadien praten we even na met een hapje en een drankje.
Mgr. Albert Vanbuel en Paus Franciscus
rust uit de Centraal Afrikaanse Republiek zoekt met ons uit hoe we ook in het Hageland een missionerende Kerk kunnen zijn. Samen met het

De Adventskalender van Welzijnszorg helpt ons om samen de weg naar Kerstmis te gaan. Voor 2 euro kan je hem bestellen op de webshop van Welzijnszorg of in één van onze kerken. Bij de eerste zondag van de Advent staat er een fragment uit de Evangelietekst: “Weest dus waakzaam, want ge weet niet, wanneer de heer des huizes komt, ’s avonds laat of ’s morgens vroeg. Als hij onverwachts komt, maakt hij u dan niet slapend vinden. En wat Ik tot u zeg, zeg Ik tot allen: weest waakzaam.” 

Volgende week lezen we verder in de kalender. Tot dan.
Aan allen wens ik een inspirerende Advent!

Diaken Luc – diaken.tielt-winge@telenet.be – 016.90.77.55

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.