woensdag 26 augustus 2020

Nieuwe priester voor ons bisdom
Op zondag 30 augustus om 15.30 uur wordt Alexander Wallemacq in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal van Brussel tot priester gewijd voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel. De wijdingsplechtigheid wordt namens kardinaal-aartsbisschop Jozef De Kesel voorgegaan door hulpbisschop Jean-Luc Hudsyn.

Alexandre Wallemacq (33 jaar), geboren in Brussel, is de oudste van een gezin van vier jongens. Hij woont sinds zijn zesde in Waals-Brabant en volgde daar de lagere en middelbare school. Erna volgde hij een voorbereidend jaar aan de Koninklijke Militaire School. Toen hij merkte dat zijn toekomst daar niet lag, vatte hij in 2006 de studies Sport aan te Louvain-La-Neuve. Erna werkte hij twee jaar als manager bij een grote sportzaak.

Het was tijdens die studies dat hij Gods appèl voelde en zich te engageren voor het priesterschap. Hij nam de tijd om dit te laten rijpen. Op 26-jarige leeftijd klopte hij aan bij het diocesane seminarie, om er in september 2013 de priesterstudies aan te vatten. Aan het seminarie Notre Dame in Namen volgde hij dan gedurende zeven jaar een humane, spirituele, intellectuele en pastorale vorming.

Alexandre volgde stages in zijn thuisparochie Sint-Jan de Doper in Waver, Heilig Kruis in Elsene, Mechelen en Grimbergen in Vlaams-Brabant en Sint-Medardus in Jodoigne waar hij op 27 oktober van vorig jaar door kardinaal De Kesel tot diaken werd gewijd. Zijn priesterwijding heeft plaats komende zondag 30 augustus om 15.30u in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel.

Live webcast

Vanwege de pandemie en de gezondheidsregels die in deze maand augustus van kracht zijn, is de toegang tot de viering beperkt tot 100 personen en is die alleen toegestaan aan wie van tevoren is gecontacteerd. De viering wordt live uitgezonden op de website: www.ordinationsacerdotale.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.