vrijdag 4 december 2020

Advent: toch naar de kerk

Lieve parochianen, broeders en zusters, 

Op de derde zondag van de advent
zullen 3 kaarsjes branden
Op zondag 29 november is de adventstijd in de Kerk begonnen. We kijken uit naar de komst van de Heer. Het is één van de mooiste tijden van het jaar. In de kerkgebouwen hangt of staat een adventskrans met vier kaarsen om de weken te markeren. Helaas, kunnen we in deze tijd geen eucharistie vieren. 

Toch nodigen we u uit om op zondag even de kerk binnen te lopen en een kaarsje aan te steken, te
bidden voor het Heilig Sacrament en te verwijlen bij de adventskrans. Op de derde zondag van de advent, Gaudete, zullen zelfs alle kerken in TieltWinge open zijn. 

Open kerken: 

  • Zondag 06 december: O.L.V.- Tielt van 10 tot 12 uur 
  • Zondag 13 december: Alle kerken van 10 tot 12 uur. 
In de advent besteden we ook steeds aandacht aan de actie Welzijnszorg die zich inzet om de armoede uit de wereld te helpen. Dit jaar vestigen de organisatie de aandacht op betaalbaar wonen. In de adventskalender 2020 schrijft Welzijnszorg: "Te veel mensen wonen in slechte woningen waar ze te veel voor betalen. Samen met de campagnepartners zet Welzijnszorg de hachelijke woonsituatie van mensen in armoede op de agenda. We voeren campagne voor het recht op wonen. Voor goede en betaalbare woningen vol onbetaalbare mooie momenten." 


Laten we voor de nu nog lege kerststal in ons eigen hart kijken en overwegen welke stappen we zelf kunnen zetten om mensen met een moeilijke woonsituatie een duwtje in de rug te geven. U kunt Welzijnszorg steunen met een gift op rekeningnummer BE21 0000 0000 0303. Voor elke gift vanaf €40 via overschrijving ontvangt u in het voorjaar van 2021 een fiscaal attest. U kunt ook online een petitie ondertekenen waarmee naar de bevoegde minister zal stappen. HIER ONDERTEKENEN

Eucharistie volgen op radio, televisie en pc

6-12-2020
2de zondag advent
Abdij Keizersberg, Leuven, 10 uur
Kathedrale basiliek Sint-Jan, Den Bosch, 10 uur, NPO 2 (Nederland)
Sint-Niklaaskerk in Gent, 10 uur eucharistie, hier te bekijken 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.