vrijdag 22 april 2022

OPENING VAN DE MEIMAAND

Op zondag 1 mei openen we om 15 uur de Mariamaand met een rozenkransgebed aan de Kapel van de Heilige Bedrukte Moeder in de Waterhofstraat te Tielt. De kapel zal de gehele dag geopend zijn vanaf 08:00 u 's ochtends tot 08:00 u 's avonds.


Op maandagavonden in de meimaand bidt een groep gelovigen uit Sint-Joris-Winge om 19u een rozenkransgebed aan het boomkapelletje van Onze-Lieve-Vrouw op de splitsing Glabbeeksesteenweg-Peerdsweide. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te bidden. Dat meldde ons Els Swings uit Sint-Joris-Winge.

Op woensdagavonden wordt van oudsher om 19u30 verzameld aan de Lourdesgrot in de Blerenbergstraat te Tielt (Sint-Martinus). Meestal volgt de biddende gemeenschap een vast schema. Eerst bidden ze een rozenkrans, daarna een litanie tot Marie en veelal wordt er afgesloten met één keuze uit de schat van Marialiederen die Vlaanderen rijk is.

Elke eerste zondag van de maand tussen april en oktober zullen Thomas en zijn echtgenote Veerle er weer voor zorgen dat de Sint-Donatuskapel langs de Sint-Donatusweg open is tussen 14u en 16u om er een kaarsje te branden of even te bidden. 

We nodigen u ook nu al uit voor het afsluiten van de meimaand op zondag 29 mei om 15u aan de Roeselbergkapel in Houwaart waarna we ook koffie en gebak voorzien.

Diaken Luc Claeys

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.