donderdag 20 oktober 2022

Jullie zullen mijn getuigen zijn

Dit jaar nodigt Missio alle christenen in België uit om na te denken over hun christelijk engagement. Ons geloof groeit door te delen.

Dit jaar doet Missio België een bijzondere oproep tot solidariteit met de Kerk in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), die dringend behoefte heeft aan vrede. Het is een Kerk die decennialang op de proef is gesteld door opeenvolgende burgeroorlogen, maar die telkens weer heeft laten zien dat vrede en eenheid nog steeds mogelijk zijn.

Steun aan weeskinderen

Zij zullen onze aandacht richten op de meest kwetsbaren: de weeskinderen van het centrum Yamba Mbi Nganzo die worden verzorgd door de zusters van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes; de steun aan de zusters die zorgen voor de opleiding van vroedvrouwen.

Deze vormen vandaag de hoeksteen van de strijd tegen kinder- en moedersterfte in landelijke en afgelegen gebieden van dit land. Missio wil ook de opleiding van toekomstige priesters en pastoraal werkers steunen die de moeilijke opdracht hebben het eeuwenlange lijden van het hele Centraal-Afrikaanse volk te verlichten.

Alleen dankzij uw steun en uw getuigenis van solidariteit kan de Kerk haar missie voortzetten... Zelfs in deze vaak onzichtbare of vergeten uithoeken van onze planeet.

Getuigenis van een missionaris

In onze parochie hebben we een Togolese missionaris die stage doet in voorbereiding van zijn wijding tot diaken en priester: broeder Venceslas Sassou Kpadé van de order der augustijnen in Heverlee. Aanvankelijk zou hij op missiezondag 23 oktober een getuigenis hebben gebracht in de Sint-Joriskerk, maar dat kan niet doorgaan omdat hij zich enkele dagen terugtrekt op een stille plaats ter voorbereiding van zijn diakenwijding op zaterdag 5 november in Heverlee. De preek wordt overgenomen door diaken Luc Claeys.

De collecte op Wereldmissidag is hoe dan
ook voor de organisatie Missio. Hoe klein de bijdrage ook is, het maakt echt een verschil!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.