woensdag 3 mei 2023

Alweer welkom op de pastorie voor een open avond!

Op woensdag 10 mei leidt Paul Arnouts uit Houwaart ons door het leven van een bijzondere vrouw.

Etty Hillesum was een Joodse schrijfster uit Nederland, geboren op 15 januari 1914 in Middelburg. Ze studeerde rechten en Slavische talen aan de Universiteit van Amsterdam, en was een begaafd schrijfster en dagboekschrijfster. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de nazi's Nederland bezetten, begon Hillesum haar beroemdste dagboek te schrijven, dat later werd gepubliceerd onder de titel "Het verstoorde leven".

In haar dagboeken beschrijft Hillesum haar persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling, evenals haar ervaringen tijdens de oorlog. Ze was actief in het helpen van Joden die werden vervolgd door de nazi's en ze werkte als vrijwilliger in Westerbork, een doorvoerkamp voor Joden in Nederland. Hillesum werd uiteindelijk gearresteerd en op transport gesteld naar Auschwitz, waar ze op 30 november 1943 werd vermoord.

Hillesums dagboeken zijn bewaard gebleven en worden beschouwd als een belangrijke getuigenis van de Holocaust en de menselijke veerkracht in moeilijke tijden. Haar werk heeft een grote invloed gehad op het denken over religie, psychologie en filosofie, en wordt nog steeds gelezen en bestudeerd door mensen over de hele wereld.

Welkom in de pastorie van Tielt woensdag 10 mei 2023 om 19u30!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.