vrijdag 12 augustus 2016

Twee bijzondere vieringen

Op 15 augustus vieren we de tenhemelopneming van Maria, een hoogfeest in de katholieke Kerk. In onze gemeente wordt dat gevierd met twee bijzondere Eucharistievieringen.

In de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Tielt wordt de Heilige Mis opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Sint-Jozef. Celebrant is de deken van Diest, E.H. Felix Van Meerbergen. Aanvang: 11:00 u.

Te Houwaart is het verzamelen blazen aan de kapel van de Roeselberg waar er een openluchtviering wordt opgedragen. Voorganger van dienst is E.H. Paul Schotsmans. Aanvang 10:30 u. De weersvoorspellingen zijn schitterend. Laat je dus niet tegenhouden!

Wil je meer weten over het hoogfeest Maria Tenhemelopneming van aanstaande maandag 15 augustus, surf dan eens naar de website van de katholieke Kerk in Vlaanderen.

Overigens wordt er dit weekend op zaterdag en zondag gewoon Eucharistie gevierd in vier van onze zes kerken en is er veel vreugde om de 7 kinderen die door het doopsel als christenen worden opgenomen in onze kerkgemeenschap. Proficiat Nona, Fenne, Mila, Luka, Mil, Warre en Loes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.