woensdag 12 april 2017

Jezus is verrezen. Hij is waarlijk verrezen. Halleluja!

Woensdag 12 april, nog enkele dagen en het is Pasen. De vastenkalender van Broederlijk Delen zoomt in op de drie intense dagen die volgen en die ook wij in de parochies van Tielt-Winge samen vieren.


WITTE DONDERDAG 13 april 2017
Op het laatste avondmaal wast Jezus de voeten van zijn leerlingen. We vieren in de Sint-Joriskerk te Winge de instelling van de eucharistie en herhalen de voetwassing. We danken de KWB van Sint-Joris-Winge voor de samenwerking om aan deze viering een feestelijk karakter te geven. Iedereen is welkom om 19:00 uur in de kerk van Sint-Joris-Winge. 

GOEDE VRIJDAG 14 april 2017
Uit de vastenkalender: “Goede Vrijdag is geen dag als alle andere dagen. Het is een dag die een onbehaaglijk gevoel achterlaat. Het is de dag die ons de grond van ons bestaan in het vizier brengt.” Wim Collin sdb.
Jezus sterft aan het kruis. We bidden de kruisweg en vereren het kruis in een gebedsdienst in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Tielt. Samenkomst om 19:00 uur in de kerk.

STILLE ZATERDAG 15 april 2017
Stille zaterdag is een heilige dag, schrijft priester Erik Galle. De stilte van deze dag staat in het teken van verbondenheid.
Wanneer het duister intreedt gaan we naar de kerk om het feest van de eeuwige verrijzenis te vieren. Het is Pasen. Jezus leeft midden onder ons!

Paasvieringen:
Zaterdag 15 april 2017
Sint-Martinuskerk te Tielt  19:00 uur Paaswake met vormsel van Evi Vanmeensel.
Sint-Denijskerk te Houwaart 20:00 uur Paaswake met doop van Lowie Vanfroyenhoven.
Zondag 16 april 2017
Sint-Mattheuskerk te Meensel 09:00 uur. Plechtige Paasviering.
Onze-Lieve-Vrouwkerk te Tielt 10:30 uur. Plechtige Paasviering m.m.v. Chiro Jevati Tielt. Nadien Paaseierenraap.


Een gezegend Paasfeest aan iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.