dinsdag 10 december 2019

Ontvangst vredeslicht in Tielt-Winge

logo vredeslicht Bellgië.png
Vredeslicht België
Op dinsdag 26 november werd aan de geboortegrot van Jezus Christus in Bethlehem het vredeslicht ontstoken. Een Oostenrijks meisje dat lid is van het Jeugd Rode Kruis ging het lichtje ophalen om het naar Europa te brengen. Vanuit de stad Linz aan de Donau zal met behulp van de internationale scoutsbeweging over gans Europa en de wereld worden verdeeld.

De derde zondag van de Advent - 15 december - komt het vredeslicht in Aken (Duitsland) aan waar een Belgische delegatie het licht zal ophalen om het naar ons land te brengen. Ook uit Tielt-Winge reizen we met een kleine delegatie naar deze stad om het vredeslicht op te halen.

Om 18:00 uur ontvangen we op een vreugdevolle wijze het vredeslicht aan het Museum 44 te Meensel-Kiezegem, waar we het aan de burgemeester Rudi Beeken zullen overhandigen. Daarna kunnen de vertegenwoordigers van de verenigingen en scholen het vredeslicht meenemen om het verder onder de bevolking te verspreiden. Ook de gewone inwoners van Tielt-Winge of omliggende gemeenten zijn welkom om een vredeslichtje (4 euro) naar huis mee te nemen. 

Afhalen Vredeslicht in 2018.jpg
Ontvangst van het vredeslicht in 2018
We danken alvast de beheerders van het Museum 44, de medewerkers van de Sint-Mattheuskerk te Meensel en de harmonie 'Weergalm der Winghe' voor hun medewerking en ondersteuning.

Het vredeslicht staat open voor elk systeem, religie of politieke strekking die de fundamentele mensenrechten respecteert. Het is een vuur dat mensen met elkaar verbindt en waarvan ieder in zijn of haar eigen levensbeschouwing elkaar de hand wil reiken.  

Programma 15 december 2019:
18:00 u: Officiële ontvangst van het vredeslicht met muziek van de harmonie Weergalm der Winghe
18:10 u: Toelichting van het vredeslicht en toespraak van burgemeester Rudi Beeken
18:30 u: Europese hymne (Vredeslied) door de harmonie. Nadien gelegenheid om iets te drinken.

19:00 u: Vredeswake in de Sint-Mattheuskerk opgeluisterd door de harmonie ‘Weergalm der Winghe’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.