woensdag 29 januari 2020

Feest Opdracht van de Heer

Op Lichtmis, 2 februari, viert de Kerk dat Maria en Jozef 40 dagen na de geboorte met hun zoontje naar de tempel gingen om Hem op te dragen aan de Heer. Uit dit Bijbels verhaal is dan ook de traditie ontstaan dat wij alle kinderen en jongeren uitnodigen tijdens de vieringen van Lichtmis om Gods zegen te ontvangen. Hiermee wordt de kersttijd definitief afgesloten.

Op zaterdag 1 februari nodigen we alle kandidaat eerste communicanten en vormelingen van heel de parochie Sint-Donatus Tielt-Winge uit voor de kinderzegen in de viering in de kerk van Sint-Denijs in Houwaart om 18.00 u.

Op zondag 2 februari verwachten we  de ouders en hun gedoopte  kinderen  (sinds 2 februari 2019) .
voor de kinderzegen in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw in Tielt om 10.00 u. Het doopkruisje dat bij het doopsel in de kerk werd opgehangen kan dan ook afgehaald worden.

We vinden het belangrijk dat ook al andere gelovigen van onze parochiekernen naar de kerk komen op dit feest zodat de jongeren en hun ouders voelen dat ze thuis mogen zijn in onze katholieke gemeenschap.

De viering van de liturgie begint met een kaarsjeprocessie. Voor christenen staat de kaarsjesprocessie symbool voor de intrede van Christus in onze wereld en in ons leven. Hij is het Licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen, zoals de oude Simeon zingt in het zondagsevangelie (Lucas 2,22-40).

Bidden we ter voorbereiding van dit feest:

Goede God,
wij hebben geen mooiere namen voor U
dan de namen die Gij Uzelf geeft,
Vader en Moeder van het Leven,
God van Liefde en Licht.
Op deze feestdag van het Licht
willen wij deze kinderen zegenen in uw naam.
Mogen deze kinderen door onze geborgenheid
uw liefde voelen.
Bewaar deze kinderen voor het kwaad,
laat hen goede wegen gaan,
opdat zij mogen zijn en blijven,
kinderen van het licht.
Daartoe vragen wij Uw zegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.