vrijdag 21 februari 2020

Aswoensdag en 40-dagentijd

Aan het begin van deze maand vierden we nog het feest van Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis, een feest dat nog baadt in de sfeer van de kersttijd. Op het einde van de maand blikken we met het begin van de vasten al vooruit naar dat tweede grote feest in het kerkelijk jaar: Pasen.

Broederlijk Delen 
Voor mijn generatiegenoten is de veertigdagentijd steeds verbonden geweest met de actie van Broederlijk Delen. Dit jaar stelt Broederlijk Delen het 'delen' zelf centraal; "een betere wereld, zonder ongelijkheid, waar iedereen mee is. Voor ons start die met delen en herverdelen", lezen we in de vastenkalender van de organisatie.

Tijd om te overwegen 
Deze veertigdagentijd is een periode waarin we kunnen nadenken over onze levensstijl, over onze relaties met God, mens en aarde. Hoe kunnen we veranderen, hoe kunnen we ons bekeren?

Aswoensdag 
We nodigen u allen alvast uit op de viering van Aswoensdag 26 februari om 19.00 uur in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Tielt. We zeggen dan opnieuw: Bekeer u en geloof in de blijde boodschap.

Om de as te kunnen maken willen we u vragen om zoveel mogelijk oude palmtakjes binnen te brengen. Dat kan nog in de vieringen van:

Oude palmtakjes worden verbrand om de as te maken voor Aswoensdag
- zaterdag 22 februari om 18.00 uur in Sint-Pieter-Kiezegem
- zondag 23 februari om 10.00 uur in Sint-Joris-Winge

Alvast hartelijke dank!

Diaken Luc Claeys

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.