dinsdag 12 januari 2021

Een zegen voor het nieuwe jaar

In het weekend dat de Kerk het Feest van de Openbaring van de Heer viert (Driekoningen), zegende diaken Luc Claeys geassisteerd door de koster Guido Van de Loo en stagiair-diaken Emiel Clerckx op uitnodiging van de bewoners huizen in de parochie Tielt-Winge.

Zegenbede

Na afloop van de zegenbede ontvingen de bewoners een sticker met de tekst 20*C+M+B+ 21. Het is een verwijzing naar het nieuwe jaar 2021. De letters C, M en B zijn de eerste letters van de Latijnse bede 'Christus Mansionem Benedicat', dat wil zeggen Christus zegene dit huis.

Wijzen uit het Oosten

Omdat het een traditie is de huizen te zegenen op het Feest van de Openbaring van de Heer worden de drie letters ook vaak verbonden aan de namen die men aan de Drie Wijzen gegeven heeft nl. Caspar, Melchior en Balthazar. Helaas konden er geen kinderen met ons meetrekken dit jaar, maar we hopen er in elk geval in 2022 een mooie feestelijke gebeurtenis van te maken.

Dit jaar vierde de kerk het feest van 'Driekoningen' of 'Openbaring van de Heer' al in het weekend van 2- 3 januari. In ons land is dit feest - in tegenstelling met Duitsland of Oostenrijk - geen officiƫle feestdag en vieren we het op een zondag. De Onze-Lieve-Vrouwkerk was open voor persoonlijk gebed. Organist Ludo Vanden Dries zorgde voor sfeervolle kerstmuziek en diaken Luc zegende huizen in Tielt-Winge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.