donderdag 18 augustus 2022

Alpha: Jezus leren kennen


WAT IS ALPHA?

De plek waar je jezelf mag zijn. De plek waar je alles mag delen. De plek waar je mag twijfelen. De plek waar je welkom bent. De plek waar alle verhalen samenkomen. Dat is Alpha. Schuif je aan?

Op Alpha ontdek je de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen: eten, een inleiding en een kleine groep. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha.Voor wie?


Alpha is voor iedereen!

Het is de plek waar je jezelf mag zijn. De plek waar je alles mag delen. De plek waar je mag twijfelen. De plek waar je welkom bent. En bovenal: de plek waar alle verhalen samenkomen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over allerlei inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen meningen en vragen. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet nieuwe mensen, met wie je echte, eerlijke gesprekken aangaat. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-weekend. De eerste bijeenkomst start op woensdag 21 september 2022 om 19 uur. We starten met een gezamenlijk maaltijd. De cursus loopt elke week (behalve in de herfstvakantie) en eindigt op 14 december.

De cursus gaat door in de pastorie van Tielt, Sint-Annastraat 17, 3390 Tielt-
Winge

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?
Zin om aan te schuiven? Meld je aan bij diaken@kerktieltwinge.org of schrijf je in onder de video.

Je kan de eerste bijeenkomst op woensdag 21 september 2022 vrijblijvend meemaken om te zien of het iets voor jou is. We starten om 19 uur.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.