woensdag 5 oktober 2022

Dag van de mensen met een chronische ziekte

Elk jaar wil SAMANA de chronische zieken onder  de aandacht brengen van de maatschappij en daartoe hebben ze dan ook de "dag van de chronische zieken" in het leven geroepen. Al vele jaren gaat dit door op de 2de  zondag van oktober. Vroeger heette dit 'Nationale ziekendag" Dit jaar vieren we het op zondag 9 oktober en het centrale thema is creativiTIJD.

Een oproep om creatief met je tijd om te gaan, om er zoveel mogelijk uit te halen, maar anderzijds ook tijd maken om eens creatief te zijn met je handen, je geest.

Misschien stemt deze slogan wel tot nadenken: "Je hebt nooit tijd te kort als je tijd voor maakt!

In elke kleine kern van Samana delen mensen veel tijd met elkaar. Tijd delen brengt mensen in verbinding, jong en oud, ziek en gezond, met zichzelf en elkaar. Dit kan op zoveel manieren, dat enige creativiteit wel van pas komt. Tijd delen doet wat met een mens. Het verhoogt je veerkracht, ondersteunt je creatieve talenten en doorbreekt eenzaamheid. En net dat is het doel van Samana

Tijd is ook het sleutelbegrip in het project CreativiTIJD, (meer details vind je op www.creativitijd-samana.be)

De Samana kern van Winge nodigt voor deze dag  van de chronische zieken al hun leden uit in de eucharistieviering in de kerk van Sint-Joris om die zondag 9 oktober. De viering wordt extra opgeluisterd door een kinderkoor en daarnaast zijn ook de eerste communicanten van 2023 uitgenodigd voor hun startmoment.

Na de viering wordt er nog een drankje aangeboden.

De Samana  kern van Meensel heeft de traditie om die dag te vieren met een feestmaal en gezellig samen zijn. Dit jaar gaat dit door op zondag 16 oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.