woensdag 28 februari 2024

Samen kijken naar The Chosen

Graag nodigen we u uit om naar de serie 'The Chosen' te kijken. We komen samen in de pastorie. Bij een drankje en een koekje, kijken we naar een aflevering en wisselen we daarna onze indrukken uit.The Chosen is dé serie over het leven van Jezus. De indrukwekkende Amerikaanse serie is inmiddels wereldwijd in 156 landen te zien en door miljoenen mensen bekeken. 

Filmisch

De serie is filmisch gemaakt en werd bedacht door regisseur Dallas Jenkins. De makers wilden een serie van hoge kwaliteit maken die laat zien hoe Jezus het leven van de mensen om hem heen veranderd. De crowdfundactie in 2019, om de totstandkoming van deze serie mogelijk te maken, was een daverend succes. 

'Hoe Jezus mensen veranderde'

Arjan Lock, directeur van de Nederlandse omroep EO, vertelt: "Het mooie van The Chosen is dat Jezus langszij komt in de verhalen. De personages rond Jezus staan centraal en we zien hoe Jezus mensen heeft veranderd. Deze insteek geeft de kijker de ruimte de vraag te stellen wat de relevantie van Jezus voor het leven van alledag is."

Jezus en Zijn volgelingen

Jezus met zijn leerlingen op pad in 'The Chosen'
De serie volgt het leven van Jezus (gespeeld door Jonathan Roumie) en zijn volgelingen tijdens hun dagelijks bezigheden. Je ziet gewone mensen met banen en gezinnen, met conflicten en met financiële problemen. Elk karakter heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen strijd. Zo worstelt Maria Magdalena (Elizabeth Tabish) met bezetenheid, Simon met belastinggeld en Mattheüs met het dilemma of hij voor de Romeinen moet gaan werken óf toch Jezus moet gaan volgen. Thomas is ongelovig en geïntrigeerd. Nicodemus heeft een onverzadigbare honger naar kennis en een oprecht verlangen om de waarheid over de Messias te weten. 

Historische context

The Chosen laat de historische context zien en geeft zo een idee hoe het leven van en met Jezus is geweest. De serie blijft in de verhaallijn trouw aan de evangeliën, maar bevat ook verhaallijnen en personages die niet in de Bijbel voorkomen. Kijkers worden aan het eind van iedere aflevering uitgenodigd om zelf de oorspronkelijke verhalen in de Bijbel terug te lezen.

Eerste aflevering op woensdag 6 maart om 19u30 in de pastorie van Tielt-Winge, Sint-Annastraat 17. Van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.