woensdag 5 juni 2024

Kerk in Nood op Radio Maria

 Elke derde dinsdag van de maand spoedt diaken Luc zich naar Egenhoven (Heverlee) waar de radiostudio's van

Getuigenissen van religieuzen op Radio Maria 
Radio Maria gevestigd zijn. Radio Maria is een katholieke radiozender met een heel gevarieerd aanbod van programma's. Elke dag wordt de eucharistie uitgezonden, kan je de rozenkrans en het getijdengebed meebidden, maar is er staan ook culturele programma's en muziek op de radiolijst. 

Diaken Luc Claeys presenteert samen met Dorien Eulaers de maandelijkse uitzending van Kerk in Nood, een katholieke hulporganisatie die steun verleent aan de katholieke Kerk wereldwijd, vooral waar die vervolgd wordt of moet werken in armoedige omstandigheden. Kerk in Nood is gegroeid uit het door pater Werenfried van Straaten gestichte Oostpriesterhulp.

Luc stelt samen met Dorien de uitzending samen en hij kiest ook passende muziek bij het thema van de maand. De radio zendt uit via DAB+ en is ook te beluisteren via de kabeluitzendingen van Telenet, op de app van je mobiele telefoon of via de website www.radiomaria.be.

Heb je een uitzending gemist, dan is het geen erg want je kunt elk thema herbeluisteren via de website. In april beluisterden we getuigenissen van religieuzen die hun leven geven aan de Heer. In mei reisden we langsheen enkele plaatsen in Latijns-Amerika. www.radiomaria.be/kerk-in-nood/getuigenissen-van-religieuzen/


Veel luisterplezier!


LC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.