vrijdag 7 juni 2024

The Chosen: verfilmde Bijbelverhalen

Elke maand nodigt de parochie uit om een Evangelieverhaal te komen bekijken in de pastorie van Tielt-Winge. Elke film is een aflevering uit de reeks 'The Chosen', in het Nederlands 'De uitverkorenen', waarin het leven van Jezus met zijn apostelen verteld wordt. De reeks is gemaakt in Amerika en wordt Nederlands ondertiteld.

Jezus, Maria en de vrouwelijke leerlingen in
de reeks 'The Chosen'
In de maand mei bekeken we het roepingsverhaal van de eerste apostelen, de broers Simon (Petrus) en Andreas, en de zonen van ZebedeĆ¼s Johannes en Jacobus (de meerdere). De vissers worden door Jezus aangesproken op het strand aan het meer van Galilea. Na een misluikte visvangst raadt Jezus de zeelui aan naar het diepe te varen en de netten over een andere boeg te gooien. Het resultaat is wonderbaarlijk, de netten scheuren bijna onder de druk van de vangst. Daarop zegt Jezus: "Volg me. Ik zal jullie vissers van mensen maken."

Na elke vertoning wisselen we met elkaar uit want ons opgevallen is in de aflevering, wat ons raakte  of wat we niet begrepen. We lezen in de Bijbel waar de oorspronkelijke teksten staan en vragen ons ook af wat deze tekst nu ook voor ons vandaag kan betekenen.

De afleveringen van 'The Chosen' kan je ook gewoon thuis bekijken via de website www.angel.com/watch/the-chosen, maar het is zoveel leuker en leerzamer om samen te kijken. Onze volgende bijeenkomst gaat door op woensdag 12 juni om 20u in de bovenzaal van de pastorie in Tielt. We bekijken dan aflevering over de bruiloft in Kana.

Van harte welkom!

LC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.