maandag 10 juni 2024

Priesterwijding stagiair broeder SassouMissionaris uit Togo

Iedereen herinnert zich vast en ze-ker nog Broeder Venceslas Sassou Kpadé uit het West-Afrikaase land Togo die een jaar stage liep in onze parochie in voorberei-ding van zijn wijding tot transeunt diaken. Broeder Sassou integreerde zich heel snel in onze gemeenschap en wist gauw jong en oud voor zich te winnen.

Stage in Tielt-Winge

Na zijn stage reisde hij voor een vakantie naar zijn thuisland en nam Maarten Cannaerts en Luce De Bae-re, twee medewerkers van onze parochie uit Meensel-Kiezegem met zich mee. Op een Open avond heb-ben ze daar heel boeiend over verteld.

Diaken in Heverlee

Na zijn stage in onze parochie en zijn wijding werd Sassou ingezet in de parochiefederatie van Heverlee, waar hij de eerste communie -en vormselcatechese mee begeleidde. Binnenkort wordt Sassou's droom waarheid.

Priesterwijding

Op zaterdag 22 juni aanstaande zal Mgr. Koen Vanhoutte, hulpbis-schop in het aartsbisdom Mechelen-Brussel, broeder Sassou Venceslas Kpade osa de priesterwijding toedienen in een viering om 11.00 u. in de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Troost, Pakenstraat 63, Heverlee.

De paters augustijnen nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en de komende tijd ook voor broeder Sassou te bidden. Aansluitend bent u van harte uitgenodigd op de receptie om de wijdeling te feliciteren in de zaal van Pakenhof (naast de kerk).

Eerste mis

Eén dag na de wijding, op zondag 23 juni, is er de eerste mis van de nieuwe wijdeling om 10.00 u. U bent ook van harte uitgenodigd. Na het zendingswoord zal de nieu-we priester handoplegging en zegen geven aan iedereen die dat wil.

Tielt-Winge

Broeder Sassou beloofde ons om ook in de parochie Tielt-Winge en in de kerken waarin hij heeft mee-gewerkt de mis op te dragen. We kijken er met z'n allen al naar uit. Maar als het enigszins mogelijk is, schrijf je dan toch maar in voor de receptie en de maatijd en ga ook naar zijn priesterwijding. Dat wordt vast en zeker een feest!

Luc Claeys

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.