woensdag 19 september 2018

Klokken luiden voor vrede op 21 september en 11 november


Het aartsbisdom Mechelen-Brussel neemt samen met vele andere bisdommen in Europa, waaronder alle Belgische, deel aan het initiatief om op vrijdag 21 september 2018 alle kerkklokken te laden luiden ter gelegenheid van de internationale VN-dag voor de Vrede.
Aan alle plaatselijke verantwoordelijken wordt gevraagd de kerkklokken te laten luiden tussen 18 uur en 18.15 uur. De diaken en federatiecoördinator van Tielt-Winge heeft ook aan alle verantwoordelijke van de kerken in onze gemeente om 21 september de klokken van onze kerken te laten luiden.

Vlaamse vredesweek
Van 21 september tot dinsdag 2 oktober organiseert Pax Christi Vlaanderen ook de Vlaamse Vredesweek met als thema “Iedereen thuis”. De Vlaamse Vredesweek zet in op een vreedzame samenleving waar iedereen zich thuis kan voelen. Hoe steviger het thuisgevoel, hoe kleiner de kans dat mensen zich uitgesloten voelen en zich afzetten tegen de gemeenschap. Daarom is inzetten op het gevoel ergens bij te horen een belangrijk actiepunt voor Pax Christi om zo de lokale vrede te bevorderen.

Wapenstilstand
Ook op 11 november 2018 willen we alle kerkklokken van ons land laten luiden voor de vrede. En dat om 11 uur ter gelegenheid van honderd jaar wapenstilstand Wereldoorlog I. Tevens wordt gevraagd op die dag om 11.30 uur ook alle beiaarden te laten klinken.

Vieringen op 11 november in het bisdom
Op 11 november om 11 uur heeft namens de geloofsgemeenschap van het aartsbisdom in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal de eucharistieviering voor de vrede plaats, voorgegaan door kardinaal Jozef De Kesel.

Om 15 uur wordt op 11 november op initiatief van de kerkfabriek in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen de Mis voor Vrede van Karl Jenkins uitgevoerd. Het is een indrukwekkende Mis voor een groot concert, groot koor en solisten. Meer info over hoe kaarten kunnen besteld worden op www.kathedraalmechelen.be.

Tielt-Winge
In Tielt-Winge is er op 11 november om 10:00 uur een gebedsdienst in de Sint-Martinuskerk waarin we de oorlogsslachtoffers van de beide wereldoorlogen herdenken. Na de mis vindt er nog een burgerlijke plechtigheid plaats aan het oorlogsmonument.

Diaken Luc Claeys


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.