woensdag 10 oktober 2018

Met 7 aan de tafel

We startten met  een ontbijt

Met z’n zevenen waren we op zondag 30 september om te ontbijten en samen te lezen in het Evangelie van de dag. Na een heerlijk ontbijt met fruitsap, koffiekoeken en rozijnenbrood in een hoekje van de Sint-Joriskerk, luisterden we naar het Evangelie van Marcus. Geen eenvoudige taal: in het eerste deel van de tekst spreekt Jezus zeer verzoenende taal over mensen die wonderen doen in zijn naam maar geen strikte volgelingen zijn, “Wie niet tegen ons is, is voor ons.” Het tweede deel van de tekst gebruikt beeldspraak die de wenkbrauwen doen fronsen: “Dreigt uw hand u aanstoot te geven, hak ze af; het is beter voor u verminkt het leven binnen te gaan dan in het bezit van twee handen in de hel te komen, in het onblusbaar vuur.”

Lezen en vieren
Guido las voor uit het Evangelie
Elk van de aanwezigen vertelde wat hen in de tekst had geraakt. Nadien reageerden eenieder op wat hen raakte in het betoog van de medelezers. Onze dialoog werd afgesloten met een gezamenlijk gebed, waarna we met de rest van de parochiegemeenschap samen Eucharistie vierden. De preek van E.H. Paul Schotsmans wierp weer een ander licht op de lezingen van de dag. “De harde woorden van Jezus zijn er om ons erop te wijzen dat wij werkelijk rechtvaardig moeten zijn, zoals priester Fernand MarĂ©chal in Zeebrugge die bijna elke dag bedreigingen ontvangt omdat hij voedsel bedeelt en vluchtelingen opvangt”, zei priester Paul.

Volgende keer  op 30 december
Samen uitwisselen is een verrijkende ervaring
Samen lezen in het Evangelie is een verrijkende ervaring waarbij we van elkaar leren en nieuwe inzichten verwerven. We nemen ons voor om elke keer dat er een vijfde zondag is in de maand, dit initiatief te herhalen. De volgende keer is dat op zondag 30 december om 09 uur in de pastorie van Kiezegem. Nadien vieren we het Feest van de Heilige Familie in de Sint-Pieterskerk te Kiezegem.

Diaken Luc Claeys

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.