dinsdag 19 november 2019

Zondag vieren we oudejaar

Met het hoogfeest van Christus Koning, voluit 'het feest van Christus Koning van het Heelal, eindigen we het Kerkelijke jaar; de zondag daarop begint de Advent. Het feest van Christus Koning werd pas in 1925 door Paus Pius XI ingesteld. Dit jaar lezen we in de Bijbel over Jezus als koning op het kruis.

Jezus van Nazareth, Koning van de Joden. Mathias Grunewald
ca.1530 Wikipedia
In Vlaanderen is Christus Koning het patroonsfeest van de Chiro. Vaak worden ook andere (jeugd-)verenigingen bij het feest betrokken in de parochiekerk. Bij ons is dat het geval in Meensel-Kiezegem waar de verenigingen van het dorp present tekenen met hun vaandels. We vieren er Christus Koning op zaterdag 23 november om 18 .00u in de Sint-MattheĆ¼skerk.

Omdat we beurtelings vieren in Winge en Tielt is er op de dag van het hoogfeest geen eucharistieviering in Tielt. We zullen wel het patroonsfeest van Chiro Jevati vieren met een gebedsdienst in de lokalen van de jeugdbeweging op zaterdag 23 november om 19.00 uur.

Zondag 24 november sluiten we het kerkelijk jaar vreugdevol af in de Sint-Joriskerk. Chiro Esjeewee van Sint-Joris-Winge nodigde de harmonie ‘Weergalm der Winghe’ uit om enkele chiroliederen te begeleiden en de dienst feestelijk op te luisteren. We kijken ernaar uit om het oudejaar van de Kerk samen met alle gelovigen van onze gemeenschappen biddend te beĆ«indigen.

De zondag daarop tellen we af naar het Kerstfeest. De adventskalender van Welzijnszorg helpt ons op weg en biedt alle dagen een beetje inspiratie om op weg te gaan. Hij kost 2 euro en wordt in de kerk aangeboden.

Diaken Luc Claeys

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.