zondag 7 maart 2021

Uitvaarten in de kerk van Tielt-Winge in tijden van corona


Update 4 maart 2021
Kerkelijke uitvaarten kunnen tijdens deze crisis van het coronavirus nog steeds doorgaan maar de aanwezigheid in de kerk is door de overheid beperkt tot maximaal 50 personen en max. 1 persoon per 10 m². Alle kerken in onze parochie zijn heringericht. Door deze gecombineerde beperkingen zijn de maximaal aantal toegelaten personen als volgt:
Sint-Joris-Winge: 50 personen
O.L.V.-Tielt: 50 personen
Sint-Mattheus Meensel: 25
Sint-Pieter Kiezegem: 25
Sint-Denijs Houwaart: 25
Sint-Martinus Tielt: 25

Tijdens de plechtigheid moet er afstand van 1,5 m bewaard worden tussen de aanwezigen. Deze regels worden opgelegd door de overheid en het overlegcomité van de verschillende regeringen en kunnen volgens de omstandigheden altijd aangepast worden. 

Gebed op het kerkhof
Een tweede mogelijkheid bestaat erin enkel een afscheidsgebed te bidden op de begraafplaats en dit eveneens in heel beperkte kring.

Crematie
Een andere mogelijkheid bestaat erin de overledene te laten cremeren en de urne te laten bewaren bij de begrafenisondernemer. Een katholieke uitvaartplechtigheid met onbeperkte aanwezigheid kan dan worden opgedragen wanneer de toestand het toelaat.

Gedachtenisvieringen
Wanneer de pandemie voorbij is, kunnen gedachtenisvieringen gehouden worden voor allen die zijn overleden in deze periode waarin de beperkende maatregelen gelden ter bestrijding van de corona-pandemie

Denkt u eraan om in gebed afscheid te nemen van uw dierbaar familielid, neem dan contact op met de diaken Luc Claeys via 016/90.77.55 of diaken.tielt-winge@telenet.beGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.