donderdag 11 februari 2021

Aswoensdag

Op Aswoensdag 17 februari begint in de kerk de veertigdagentijd op weg naar Pasen. In onze parochie Sint-Donatus Tielt-Winge nemen we de viering met de Aswijding op en wordt ze vanaf 09:00 uur via de sociale media Facebook, Twitter, Instagram, Blogger en het Youtubekanaal Sint-Donatusparochie Tielt-Winge  uitgezonden.

Asoplegging in de kerk

De gelovigen worden naar de kerk uitgenodigd voor de asoplegging. Ook de eerstecommunicanten en vormelingen die zich beiden voorbereiden op het ontvangen van hun sacrament zijn er samen met hun gezin voor uitgenodigd.

As op de kruin i.p.v. askruisje

Vanwege de coronacrisis zal de diaken of priester geen askruisje op het voorhoofd tekenen maar de kruis bestrooien met een klein beetje as. Op verschillende plaatsen in de Bijbel lezen wij dat waar mensen zich met as bestrooien, men berouw heeft over de zonden en men God vraagt om genade, dat men door God verhoord wordt en er geen vernietiging komt. Voor ons lijkt het ongewoon maar op andere plaatsen, zoals in ItaliĆ« en het Vaticaan is dat een gebruikelijke wijze van toediening op Aswoensdag.

Tijdens de Asoplegging kunt u luisteren naar liederen en naar het Evangelie van de dag. De gelovigen kunnen ook een poos in de kerk blijven en bidden. Er mogen maximaal 15 personen tegelijk in de kerk aanwezig zijn. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

De Asoplegging gebeurt in elke deelgemeente.


- 10:00 uur Sint-Denijskerk te Houwaart

- 14:00 uur Sint-Joriskerk te Sint-Joris-Winge

- 16:00 uur Sint-Pieterkerk te Kiezegem (Meensel-Kiezegem)

- 19:00 uur Onze-Lieve-Vrouwkerk te Tielt

In de kerk zullen vrijwilligers ook een ontbijtpakket (€10) aanbieden ten voordele van Broederlijk Delen. Hiermee steunt u projecten in het Zuiden. Alvast bedankt.

Laten we de Veertigdagentijd goed beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.