woensdag 10 februari 2021

Ontbijtpakketjes ten voordele van Broederlijk Delen

 Campagne 2021 - Delen doet goed

Wij mensen zijn geboren delers en delen veel meer dan we denken.

60 jaar delen en herverdelen

In 2021 vieren we onze zestigste verjaardag. Zestig jaar solidair tegen armoede en onrecht. Maar ook zestig jaar opkomen voor verandering. Die strijd willen we niet loslaten. De roep naar verandering klinkt vandaag luider dan ooit.

We botsen overal op dezelfde grenzen. De grenzen van onze planeet, de grenzen van ons economisch model. Overal ter wereld worden bestaande systemen in vraag gesteld, worden oplossingen gezocht voor problemen die ons allemaal aangaan. Klimaatopwarming, sociale ongelijkheid, armoede…

Ons antwoord op deze problemen is, net als zestig jaar geleden, delen en herverdelen. Want er is genoeg voor iedereen. Maar we moeten ons ervan bewust zijn dat niet iedereen een eerlijk aandeel in handen heeft. En dat wie te veel heeft, het misschien met minder zal moeten doen. Zodat iedereen kan leven met genoeg.


Hoe het allemaal begon

Broederlijk Delen ontstond als noodhulporganisatie. In de vastenperiode van 1961 riepen de Belgische bisschoppen de gelovigen op tot solidariteit met de noodlijdende bevolking in Congo. Na de onafhankelijkheid was er in de Kasaï een hongersnood uitgebroken. De kerkgangers werden uitgenodigd om hun vasten op een geëngageerde en solidaire manier te beleven. Wat men uitspaarde door soberheid, kon men 'broederlijk delen' met de noodlijdende bevolking in onze vroegere kolonie. De respons was groot. Een nieuwe vastenbeleving kreeg gestalte. Het klassieke drieluik 'vasten als tijd van gebed, boete en werken van barmhartigheid', werd vervangen door het nieuwe trio 'tijd van bezinning, bekering en solidariteit. Bron: Broederlijk Delen.

Delen en herverdelen, zodat ieder mens kan leven met genoeg doet deugd, is gezond en rechtvaardig en geeft zin aan ons bestaan.


De campagne start op woensdag 17 februari tot en met 4 april.

Ook in onze parochie zijn we solidair om mee te werken aan gelijkheid en het welzijn voor mensen in het Zuiden én de klimaatverandering.

In uw eigen bubbel kan je voor de prijs van 10 euro genieten van een gevarieerd ontbijtpakket dat te verkrijgen is op aswoensdag in de kerken waar de asoplegging doorgaat en na elke viering of “Open Kerk” moment.

Het ontbijtpakket kan je bestellen bij:Craeninckx Bernadette

e-mail:  bernadette.craeninckx@gmail.com

Samen met jou kunnen we, ondanks de strenge coronamaatregelen, er een succesvol campagnejaar van maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.