dinsdag 23 maart 2021

Radioprogramma voor vormelingen


In normalere tijden komen op de Missiodag meer dan 2000 vormelingen samen op één locatie voor een dag vol spel en inhoud, op weg naar hun vormsel. Daar zien ze dat ze niet alleen zijn op deze tocht. Er waren grootse plannen, alles stak in een nieuw kleedje. Het is altijd een dag om naar uit  te kijken met de hele groep.

Deze dag zou dit jaar in Scherpenheuvel zijn doorgegaan, voor een keer kort bij huis! Maar helaas het kan nog niet.

Ons vicariaat Vlaams-Brabant wil toch aan de vormelingen een alternatief bieden. Het wordt  een volledig programma-van-op-afstand. De Missiodag werkt  op die dag, zaterdag  27 maart van 16 tot 19 u. samen met Radio Maria, waar  drie uur lang Radio Hosanna uitzenden wordt uitgezonden.. Het komt zo gewoon de huiskamer in, alles te volgen "vanuit uw kot"

Het thema van de uitzending is de Goede Week, net op de vooravond van palmzondag

De rode draad door het programma is een luisterverhaal in een zestal afleveringen van ongeveer vijf minuten dat het verhaal brengt van  Oli, een jongen die met een bijzondere koelkast naar de tijd van Jezus reist en er het paasverhaal voor zijn ogen ziet gebeuren. Verder  zijn er ook

 doe-opdrachten voor in het gezin, er kunnen vragen gesteld worden aan onze bisschop, mgr Vanhoutte. Reporters ter plaatse doen  interviews. pater Jos Bielen, altijd  de grote dirigent op elke  Missiodag,  leert een nieuw lied aan, ook een dansje zal aangeleerd worden. Een quiz en een wedstrijdvraag waarmee je leuke prijzen kan winnen hoort er ook bij.

Alleen maar een aanrader om er enkele uren voor thuis te blijven

We hopen hiermee dat onze vormelingen en hun gezin enkele aangename radio-uren beleven en dat zo ook het  hele gebeuren in de Goede Week en Pasen een diepere betekenis krijgt.

Maar het is zeker ook een aanrader voor elke trouwe luisteraar van Radio Maria. Zo  kunnen  ook zij eens horen hoe we jongeren warm maken om Jezus na te volgen en samen een grote kring van gelovigen te zijn.

Meer informatie vind je op de website: www.kerknet.be/organisatie/missiodag. Je kan je daar ook inschrijven.

Hoe kan je luisteren naar Radio Hosanna?

Annie Laeremans, begeleider catechese

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.