woensdag 20 juli 2022

Zomerse vieringen in juli

Huwelijk

Woensdag 20 juli om 13  uur huwt gemeenteraadslid Frederik Vranken met Claudia Nogueira in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Tielt (Bergstraat). We luiden de feestklokken voor hen.


Onze-Lieve-Vrouwkerk (c) Onroerend erfgoed

Weekend 24 en 25 juli

Zaterdagavond is er om 18 uur een gebedsdienst in de Sint-Pieterkerk te Kiezegem en zondag verzamelen we om 10 uur in de Sint-Joriskerk te Sint-Joris-Winge voor een zondagse viering.


Avondgebed

Op zaterdagavond 30 juli  2022 is er geen eucharistieviering omdat het een vijfde weekend is in de maand. We zullen wel om 18:00uur het avondgebed bidden in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Tielt. De vespers of het avondgebed maken deel uit van het getijdengebed van de Rooms-katholieke Kerk.

Het gebed bestaat uit een opening, een hymne, twee psalmen, een lofzang uit het Nieuwe Testament, een korte schriftlezing, beurtzang, de lofzang van Maria, het Magnificat, genomen uit het evangelie volgens Lucas 1,46-55 en slotgebeden (waaronder het Onze Vader).


Lezen in het evangelie

Na het avondgebed is er gelegenheid om samen een broodje te eten en het evangelie te lezen van de zondag ( Lucas12,13-21 Vluchtiger dan vluchtig). Na het voorlezen van de tekst uit het boek “Woorden dei raken” wisselen we met elkaar uit wat er ons in de tekst heeft aangesproken of eventueel heeft afgestoten. We sluiten deze bijeenkomst af met een gebed.

Om praktische redenen( de broodjes en de koffie) vragen we om u aan te melden wanneer u aan deze maaltijd wil deelnemen. De deelnameprijs bedraagt 5 euro. Aanmelden bij diaken Luc via telefoon 016/90.77.55 of via mail diaken@kerktieltwinge.org.


Zondag 31 juli vieren we samen Eucharistie.

Op zondag 31 juli 2022 vieren we om 10:00 uur samen Eucharistie in de Sint-Joriskerk te Winge. Of u nu van Houwaart, Meensel-Kiezegem, Tielt Onze-Lieve-Vrouw, Tielt Sint-Martinus of Sint-Joris-Winge bent allen zijn we christenen, volgelingen van Jezus. Hij nodigt ons uit.

Priester Paul Schotsmans, diaken Luc Claeys  en broeder Sassou Kpadé kijken er naar uit om met u te vieren rond  de tafel van de Heer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.