woensdag 3 augustus 2022

Bijzondere vieringen in augustus

De zondagsvieringen in augustus beginnen met een bijzonder weekend. Op zaterdag 6 augustus celebreert E.H. Paul Schotsmans in de eucharistieviering te Houwaart Sint-Denijs. 

Zondag 7 augustus zijn er in onze parochie 2 vieringen:

Burgerlijke plechtigheid in Meensel aan
het erekerkhof
In Meensel herdenken we de slachtoffers van het oorlogsdrama dat plaatsvond in augustus 1944. Diaken Luc Claeys gaat voor in een gebedsdienst die opgedragen wordt in een tent die opgesteld staat tussen het Museum '44 en de Sint-MattheĆ¼skerk. Enkele muzikanten van de harmonie spelen tijdens de dienst koraalmuziek. Na de religieuze plechtigheid is er een burgerlijke herdenking aan het ere-kerkhof met enkele toespraken en een bloemenhulde. In de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Tielt vieren we de gewone zondagse eucharistieviering van de 19de zondag door het jaar (c-cyclus).

Roeselbergkapel

Het tweede weekend van augustus wordt gevolgd door een Mariale hoogdag. Na de eucharistievieringen van 13 augustus in Sint-Martinus Tielt (18u) en van 14 augustus in Sint-Joris-Winge zijn er ook nog twee plechtigheden ter gelegenheid van het Hoogfeest van Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopneming op 15 augustus:

- 10u in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Tielt (Berg) opgeluisterd door de Sint-Jozefharmonie die na de viering nog een gratis aperitiefconcert aanbieden op het kermisplein.

- 14u Openluchtmis aan de Roeselbergkapel te Houwaart in de Stokskesstraat.

Wie wil meedekenken over parochievernieuwing nodigen we van harte uit op woensdag 17 augustus om 19u in de pastorie van Tielt (Sint-Annastraat 17).

De volgende weekends verlopen als volgt:

- za 20 augustus: Sint-Mattheus Meensel 18u

- zo 21 augustus: Onze-Lieve-Vrouw Tielt 10u

- za 27 augustus: Sint-Pieter Kiezegem 18u

- zo 28 augustus: Sint-Joris-Winge 10u

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.