donderdag 16 november 2023

Van Aangezicht tot aangezicht

 Aanbiddingsfestival 'Venite adoremus'


Van donderdag 16 november tot zondag 26 november, in de aanloop naar het hoogfeest van Christus Koning, vindt in heel België het Festival van de Eucharistische Aanbidding plaats, waarbij we als parochie graag willen aansluiten .

Tijdens de aanbidding wordt een monstrans met een geconsacreerde hostie uitgestald op het altaar, zodat de aanwezige gelovigen de kans krijgen om een tijd in stilte, in gebed of met zang bij de Heer aanwezig te zijn. Het doel is eenvoudig: mensen tot bij Christus brengen, Hem leren kennen en Hem aanbidden als de Heer van het leven.


Jozef kardinaal De Kesel zegt hierover: "Ter gelegenheid van het 'Venite Adoremus' festival sluit ik me aan bij allen die samenkomen om de Heer in het Heilig Sacrament te aanbidden. Het was aan de vooravond van Zijn passie dat de Heer de Eucharistie instelde. Het is hét teken bij uitstek. Het Allerheiligste Sacrament betekent Zijn aanwezigheid onder ons. Elke keer dat we de Eucharistie vieren, verkondigen we de dood en de verrijzenis van de Heer. Kom tot Hem, luister naar Zijn Woord en open uw harten voor Hem in een geest van aanbidding. De Heer zij met u!"

Zelfs onze grootste Belg, pater Damiaan, organiseerde op Molokaï een nachtaanbidding, allemaal met melaatsen. In een brief aan zijn broer schreef hij: "Aan de voet van het altaar vinden we de kracht die we in onze eenzaamheid nodig hebben. Zonder het Heilig Sacrament zou een situatie als de mijne onhoudbaar zijn, maar met onze Heer naast mij blijf ik altijd gelukkig en tevreden; met een opgeruimd hart en een glimlach op de lippen werk ik ijverig voor het welzijn van de arme, ongelukkige melaatsen en stukje bij beetje, zonder teveel tamtam, wordt er iets goeds verricht."

De zalige Carlo Acutis, een Italiaanse katholieke jongen die in 2006 op 15-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van leukemie, zei ooit: "Als je in de zon gaat liggen word je bruin, maar als je de Heer aanbidt in het Allerheiligste Sacrament dan word je heilig."

Praktisch:

Aanbidding van het Heilig Sacrament in de O.L.Vrouwkerk te Tielt-Winge

- Zondag 19 november 2023 na de H.Mis: van 11u tot 12u

- Maandag 20 november 2023 tot en met vrijdag 24 november telkens van 17u tot en met 18u.

- Woensdag 22 november 2023: Aanbidding met kinderen om 17u tot 17u30

Van harte welkom! Jezus wacht op jou.

Voor meer informatie over het Aanbiddingsfestival Venite Adoremus kan je terecht op de website Venite adoremus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u wel voor uw reactie. Van zodra ze is nagelezen en goedgekeurd, zullen we ze publiceren.